ОБИЉЕЖЕН СВЈЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ДИЈАБЕТЕСА

Медицински радници бродског Дома здравља данас  су већ традиционално изашли на улицу како би обиљежили, 14.новембар, Свјетски дан борбе против дијабетеса.

Свој штанд, због лошег времена, овај пут поставили су у ТЦ „Фрукта“, а велики број наших суграђана који су стрпљиво чекали свој ред говори да је дијабетес болест која мучи многе међу нама.

Да је ово болест садашњице због које ћемо морати организовати све више превентивних акција мјерења шећера у крви код наши суграђана, рекао  је директор Дома Здравља Игор Јеремић, кога смо затекли како стрпљиво чека свој ред.

-Данас смо одлучили да Дан борбе против дијабетеса обиљежимо бесплатним мјерењем шећера у крви код наших суграђана. С обзиром да је интересовање велико, вјероватно ћемо и убудуће организовати  овакве превентивне акције, како би наши суграђани  били у прилици да контролишу ову болест данашњице од које болује све више људи -, рекао је Јеремић.

Брођани који су се затекли код пункта, гдје се данас мјерио шећер у крви, поздравили су акцију и похвалили ажурност здравствених радника бродског Дома здравља.

 Према доступним информацијама Међународне федерације за дијабетес, у 2021. години 537 милиона одраслих особа живи са дијабетесом, у 2021. години 6,7 милоиона људи је умрло од ове болести, а више од 1,2 милиона дјеце и адолесцената живи с дијабетесом тип 1.

Преузето са портала www.radiobrod.live