Учешће на 2. Међународном симпозијуму здравствених радника и сарадника у Параћину

Протеклог викенда, од 20.10.2022. до 22.10.2022. представници Дома здравља Брод су учествовали на 2. Међународном симпозијуму Удружења здравствених професионалаца у Србији, гдје је представљен рад „Ковид 19 кроз статистичке податке у Дому здравља Брод“.

Тема симпозијума је била „Стручна грешка-одговорност здравственог професионалца, установе, државних институција или нерегулисана правна процедура“.

Учесници су били здравствени радници и здравствени сарадници из Србије, Хрватске, Сјеверне Македоније и Босне и Херцеговине.

Наш рад је био у облику постер-презентације.

Стручна грешка може да се деси у многим дијеловима у приступу пацијенту, али у сваком случају када се деси мора да буде што прије исправљена, јер од правилног приступа зависи сваки даљи корак у дијагностиковању и лијечењу пацијената.

На симпозијуму се дискутовало о многим битним питањима која су везана за здравствени систем, од школовања здравствених радника које је било готово немогуће у условима пандемије, јер није било могућности да се практични дио наставе одржава како је прописано.