Нови ЦТГ апарат у бродском Дому здравља

На иницијативу менаџмента бродског Дома здравља општина Брод донирала је нови ЦТГ апарат за потребе амбуланте гинекологије и акушерства у овој здравственој установи.

Према ријечима Милована Рајака специјалисте гинекологије и акушерства, ради се о савременом уређају који може да региструје материчне контракција мајке, фреквенцију срчаног рада и биофизички профил плода, што је веома важно.

– Према протоколима обавезни смо да обављамо прегледе на овом апарату већ од 32 недјеље дистоције. За разлику од раније, када су наше труднице биле приморане одлазити у добојску болницу, сада овај преглед обављамо у нашој амбуланти -, рекао је Рајак.

Гинеколошка амбуланта Дома здравља Брод ради сваким даном од 10 до 15 часова и биљежи све већи број пацијената.

-Радимо на опремању амбуланте неоходном медицинском опремом као и регистрацији пацијената у нашу установу. Настојимо пацијенткињама прибижити то што радимо и дати до знања да ће овдје имати квалитетну здравствену заштиту у оквиру гинекологије и акушерства-, додао  је Рајак.

Похвалио је рад управе Дома здравља рекавши да препознају потребе и слиједе упутства струке како би се здравствена заштита жена на подручју Брода подигла на виши ниво.

-Такође, желим се захвалити и начелнику општине Зорану Видићу, који има добру сарадњу са менаџментом Дома здравља, на хтијењу да и даље пружа подршку нашој установи с циљем пружања квалитетније здравствене заштите-, поручио је Рајак. Д.И.