Брод добио нови РТГ уређај

Влада Јапана обезбиједила је грант средства од 147.200 еура (око 287.900 КМ) за два пројекта набавке РТГ уређаја за Завод за здравствену заштиту радника у саобраћају Сарајево и Дом здравља Брод.

Грант уговоре потписали су, у резиденцији амбасадора Јапана, амбасадор Кинефуцхи Масами и директори тих установа Халима Ћутук и Игор Јеремић.

Амбасадор Кинефуцхи Масами нада се да ће нови РТГ уређаји допринијети пружању квалитетније медицинске услуге пацијентима и помоћи побољшању квалитете живота бх. грађана.

Директор Дома здравља Брод Игор Јеремић задовољан је због новог РТГ уређаја, а окарактеризирао је то као значајну помоћ те истакнуо да ће допринијети квалитети њиховог рада и бољој услузи пацијентима.

Уз ријечи захвалности директорица Халима Ћутук наглашава да је постојећи РТГ апарат у Заводу здравствене заштите радника у саобраћају Сарајево из 1986. године.

Путем Пројекта опремања Дома здравља Брод са РТГ уређајем, тој установи додијељено је 72.347 еура (око 141.500 КМ). Грантом је омогућена набавка једног РТГ уређаја.

Веза www.ebrod.org.